bakgrunn

torsdag 27. oktober 2011

Blod, svette og litt tårer!

Det er torsdag morgen i Seminyak Village og jeg er ubeskrivelig støl i lår og legger. Vi kom tilbake til hotellet ved midnatt onsdag. Og det var utrolig deilig å legge seg i ei myk seng.

Opprinnelig var vi 6 jenter som skulle over til Lombok for Rinjani eventyr, men to ble syke og ble igjen på hotellet. Dermed var det meg, Sandra, Kristine og Anne Karen som var klare for tur.

Jentene som er klare for tur, Sandra, Kristine og Anne Karen
Etter å ha flydd til Lombok og videre kjørt fra flyplassen til hotellet (3 timer) ankom vi hotellet i ti tiden mandag kveld. Etter en sen middag bar det rett i seng, frokost kl seks, så var det bare å legge bena fatt;-)

Fin sol som varmet når vi begynte å gå tirsdag morgen 06.45, ca 15 grader, 1100moh.


Målet som skal bestiges neste morgen før soloppgang, bilde er tatt på ca 1100 moh.
Vi hadde med oss 1 guide, og 3 bærere.. Det var utrolig fasinerende, å se bærerene der de sprang avgårde i flipfloper med flere titalls kilo bagasje i stråkurver på ryggen.

Guiden vår Sahmat og en av 3 bærere Johnny
Vi hadde flere rastepauser underveis...





En pust i bakken, ca halvveis opp til camp



Vel fremme på camp kl 13.50.. ny rekord i følge guiden vår:-)

Fremme på camp (2636 moh) etter ca 7 timer

Her fikk vi middag og slappet av et par timer før vi la oss for litt hvile.

Guiden tilbreder middag på camp!


Jentene er godt fornøyd med dagen. Anne Karen er klar for toppen, de to andre måtte krype til korset og bli igjen på campen pga gnagsår osv.
Det kom mye skyer og vind når vi skulle legge oss tirsdag ettermiddag, det ble dermed vanskelig å holde varmen og ikke minst klare å sove... 
Telt tett i tett, ganske mye skyer og kraftig vind, 5-10 grader.

Vi ble vekket kl 01.28 med kaffe og kjeks (legg merke til de "tjukke" underlagene vi lå på, ha ha)

Trøtt men veldig glad, og ikke minst klar for 3726 moh!

Vi begynte å gå fra camp 02.05.. Det var bekmørkt og det eneste vi hadde som lys var en liten lommelykt hver (min tok kvelden etter 10 min).

De siste 1000 høydemeterene kan fordeles i 3 deler, en bratt start med mye løs sand, mellom del som går ganske flatt langs ryggen til Rinjani og den siste delen som gikk bratt opp på en 3 meter bred sand, grus og stein "vei" opp til toppen. I den siste delen mistet vi alt av energi, det var tungt og det blåste kraftig. Guiden holdt på å fryse ihjel, stakkaren, he he! Med mye viljestyrke på både meg og Anne Karen nådde vi omsider toppen i god margin før soloppgang;-)


På topp...kl 05.10.. Her kom det faktisk noen tårer. Gleden over å endelig ha nådd toppen ble for mye for meg. (Sentimental som jeg er)


Soloppgang 05.45


To fornøyde jenter kalde men glade, jeg var så lur å pakke soverposen i sekken, så vi hadde noe ekstra å bre over oss på toppen.


Happy men kalde (o grader)


3 meter bredt, 30-40 cm dypt med sand, grus og stein.
 Den siste delen kan beskrives som å gå opp en slalom bakke som ikke er tråkket. Dette er den verste delen av turen opp til toppen. Helt j... og vi trodde faktisk vi ikke skulle komme oss til toppen en liten stund. I tillegg til sterk vind og sikkert effektive kuldegrader hadde stor invirkning. På vei ned gikk det mye bedre, var egentlig bare å late som man hadde ski på beina;-)

Det er såååå mye brattere en hva det ser ut som på bilde!


Vulkanen , spesielt å se røyk sive ut av toppen

Campen ligger midt i bilde på 2637 moh
Møtte denne lille karen på vei ned til camp;-)
Frokost sto klar når jeg kom ned igjen til camp 07.30
Omelett med grønnsaker, banan og ananas
Etter frokost startet vi nedoverturen og etter 5,5t var vi nede i landsbyen hvor det sto en bil og ventet på oss for å kjøre oss til fergen, en kjøretur som tok 3,5t inkl et stopp på McD.
En rast på vei ned;-)


Klar for 4 timer fergetur over til Bali, ca 30 grader, så har ikke behov for jakke, men hadde akkurat hoppet ut av en bil med AC på 16 grader så litt kald enda;-)
 
 På fergeturen som tok 4t fikk vi tiden til å gå med litt soving og kortspilling. Og etter 1,5t med bil var vi vel tilbake på hotellet i Seminyak ved midnatt onsdag...slitne, fornøyde og trøtte. Klare til å bare slappe av de siste 4 dagene av ferien.